دلار گران می شود یا ارزان؟

افزایش قیمت دلار در چند روز اخیر باعث ایجاد سوال های زیادی درباره تداوم آن و یا بازگشت بازار شده است.

افزایش قیمت دلار و گذار از ۲۵ هزار تومان پس از ۳ ماه برای فعالان بازار تعجب برانگیز بود. به خصوص که انتظار می رود دولت در ماه پایانی خود قیمت ارزهای خارجی را به اعداد پایینی رسانده و ویترین مناسبی تحویل به دولت بعد آماده کند.

افزایش اخبار منفی از مذاکرات وین به عنوان دلیل مثبت شدن بازار و افزایش قیمت دلار ارزیابی می شود، که اشتباه نیست، اما در صورتی که بانک مرکزی اراده ای برای کنترل بازار داشته باشد، این اخبار منفی نمی تواند بازار را متاثر کند.

ظاهرا بازار ارز برای دولت حسن روحانی همچنان به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر نظام کاربرد دارد و چنانکه حسن روحانی گفت، درصورت دادن اختیار به عراقچی؛ وی می تواند همین امروز توافق کند و تحریم ها را بردارد، اما تعلیق ۶ ماهه تحریم ها نتوانسته است نظر تصمیم گیران کشور را عوض کند و آنها زیان تعلیق ۶ ماهه تحریم ها و ماندن اقتصاد کشور در برزخ را بیشتر از سود آن دانسته و با فرمول جدید احیای برجام مخالفت می کنند. عدم تمدید توافق با آژانس هم باعث افزایش تردیدها نسبت به سرنوشت مذاکرت شد و به هیجانی شدن بازار دامن زد.

علیرغم این اخبار منفی، بنیان های بازار نمی توانند افزایش قیمت دلار و رسیدن به ارقامی مانند ۳۰ هزار تومان را توجیه کنند و ورودی ارزی کشور هم به بیش از ۶ میلیارد دلار در ماه رسیده است که عملا امکان کنترل بازار را برای دولت بعد فراهم می کند.

در صورت ناموفق بودن قمار دولت بر سر نرخ ارز برای تحمیل توافق جدید، دولت بعد می تواند با فراغ بال بازار را مدیریت کند و اتفاقا، بالا ماندن قیمت دلار تا زمان تحویل دولت، بزرگترین لطفی است که حسن روحانی می تواند به سید ابراهیم رئیسی کرده باشد.

منطق بازار حکم می کند که دلار به سمت ۲۰ هزار تومان حرکت کند نه به سمت ۳۰ هزار تومان.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا