قیمت نفت به مرز ۱۳۰ دلار رسید

قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار آسیا در واکنش به احتمال ممنوعیت صادرات انرژی روسیه توسط آمریکا و اروپا و ایجاد شوک رکود تورمی بزرگ در بازارهای جهانی، جهش پیدا کرد.

بهای معاملات نفت برنت ۱۰.۴۳ درصد افزایش یافت و به ۱۳۰ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید. بهای این معاملات نوسان دارد و در زمان گشایش بازار تا ۱۸ درصد صعود داشت. افزایش قیمت تحت تاثیر احتمال تحریم نفت روسیه توسط آمریکا و اروپا روی داد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۹.۲۸ درصد افزایش یافت وبه ۱۲۶ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه رسید.

افت ارزش یورو ادامه دارد و همزمان قیمت کالاها با ادامه حمله نظامی روسیه به اوکراین، افزایش پیدا کرده است. بازارهای سهام آسیا اقیانوسیه روز دوشنبه قرمزپوش شدند.

اتان هریس، اقتصاددان ارشد بانک امریکا به رویترز گفت: اگر غرب عمده صادرات انرژی روسیه را کاهش دهد، شوک بزرگی برای بازارهای جهانی خواهد بود. از دست رفتن پنج میلیون بشکه نفت روسیه، باعث دو برابر شدن قیمتهای نفت به ۲۰۰ دلار در هر بشکه و رشد کمتر اقتصاد جهانی می شود.

طبق گزارش بانک امریکا، نفت تنها کالایی نیست که قیمت آن رو به افزایش است و قیمتهای کالا قوی‌ترین شروع سال را از سال ۱۹۱۵ به این طرف داشته اند. این وضعیت تورم جهانی را تشدید می کند. سرمایه گذاران اکنون منتظر انتشار شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا هستند.

بر اساس گزارش اینوستینگ، شرایط فعلی بانک مرکزی اروپا را که قرار است تصمیم سیاست پولی خود را اواخر هفته اعلام کند، به دردسر می اندازد. تاپاس استریکلند، اقتصاددان موسسه NAB گفت: با توجه به این که احتمال رکود تورمی واقعی است، بانک مرکزی اروپا احتمالا حداکثر انعطاف پذیری را در خصوص برنامه خرید دارایی به میزان ۲۰ میلیارد یورو تا سه ماهه دوم سال میلادی جاری و پس از آن حفظ می کند و به این ترتیب زمان افزایش نرخهای بهره را عقب می اندازد. با این حال پیش بینی‌های شاخص قیمت مصرف کننده بالاتر به معنای آن است که افزایش نرخهای بهره در آینده ضروری خواهند بود.

عامل دیگری که از افزایش قیمتهای نفت پشتیبانی کرد، تعطیلی میادین نفتی الفیل و شراره در لیبی بود که به از دست رفتن تولید ۳۳۰ هزار بشکه در روز منتهی شد. لیبی که یکی از اعضای اوپک است، حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت در سال ۲۰۲۱ تولید کرد.

در این بین، طبق اعلام انجمن خودروی آمریکا، در آمریکا میانگین قیمت هر گالن بنزین روز یکشنبه به ۴.۰۰۹ دلار رسید که بالاترین قیمت از ژوییه سال ۲۰۰۸ بود. مصرف کنندگان آمریکایی ۴۰ سنت بیشتر نسبت به یک هفته پیش و ۵۷ سنت بیشتر نسبت به یک ماه پیش برای بنزین پرداخت می کنند.

بر اساس گزارش رویترز، مقامات بلندپایه آمریکایی روز شنبه برای مذاکره با دولت نیکلاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا به این کشور سفر کردند تا مشخص شود آیا کاراکاس آماده است از متحد نزدیک خود روسیه فاصله بگیرد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا